Базираната в Италия компания Quanta Aesthetic Lasers е най-големият производител на лазерни системи в Европа и един от най-големите в света.

SheLase системата е специално разработена за Anti-Aging терапия и лечение на специфични състояния свързани с вагинална атрофия.
Такива са леки форми на стрес-уринарна инконтиненция, сухота и дискомфорт във влагалището, генито-уринарен синдром на менопаузата и вагинално подмладяване.

Смесената двойно лазерна технология комбинира аблативни и не-аблативни вълни за ефективна подмяна на влагалищната лигавица и за подобряване на нейната еластичност, което осигурява значително повишаване на качеството на живот, сексуално удовлетворение и бързо завръщане към ежедневните функции. Терапията се базира на симултантното действие на двете честотни вълни върху тъканите, като стимулира контракциите на влагалищната лигавица и продукцията на нов колаген, което възвръща нейната еластичност.

Това е уникална процедура, която намалява нуждата от прекомерна аблация на лигавицата като позволява на не-аблативните вълни да проникнат дълбоко в тъканите, без да ги травмират, без кървене и без нужда от време за възстановяване.

Терапевтични приложения:

Стрес-уринарна инконтиненция

SheLase предлага минимално инвазивна терапия на инконтиненция в резултат на вагинална атрофия и успокоява дискомфорта резултиращ от това състояние.

След раждане

След нормално раждане физиологичните промени във влагалището и околните тъкани, могат да доведат до сухота, дискомфорт, отпуснатост и неволно изпускане на урина. SheLase предлага решение на тези проблеми, като заздравява и стяга влагалищната тъкан, стимулира натуралната колагеногенеза в еластиновите нишки и възвръща нормалния баланс на влагалището.

Стягане на влагалището

С времето влагалищната тъкан може да загуби от своята еластичност и чувствителност. SheLase може да предложи неинвазивна и нехирургична терапия за възстановяване на качествата на влагалищните стени.

Вагинална сухота и дискомфорт

Чести оплаквания свъразани с вагинална атрофия са сухота и дискомфорт. Сухотата е страничен ефект от менопаузата и води до дискомфорт в сексуалния живот. За някой жени тези промени могат да окажат изключително негативно влияние върху здравето и връзката. SheLase заздравява тъканите на влагалището, което подобрява овлажняването и води до здравословно pH и балансирана вагинална флора.

Генито-уринарен синдром в менопаузата

Ниските нива на естроген и промяната в други хормони по време на менопаузата води до съвкупност от симптоми като атрофия на влагалището, сухота, незадържане на урина, дискомфорт и дори болка, които са обединени в така наречения генито-уринарен синдром. Менопаузата може да предизвика изтъняване на лигавицата на влагалището, сухота, възпаление и ригидност. SheLase помага за задебеляване на лигавицата, балансира pH и премахва тези вагинални симптоми.