Повече за мен

Здравейте,

казвам се Мирослав Иванов Иванов и съм специалист по акушерство и гинекология.

Роден съм през 1984г. в  Добрич, основно образование съм завършил в Шумен, а средно в град Варна.

Дипломирах се от Медицински Университет Варна през 2008г., а през 2009г. започнах специализация по акушерство и гинекология към АГ Болница Варна. Няколко месеца по-късно продължих развитието си в Германия в една многопрофилна академична болница под шапката на Медицински Университет Йена.

Пo време на петгодишната специализация имах възможност да посещавам многобройни курсове, обучения и конгреси на територията на цяла Германия. Наблягах основно на ултразвукова диагностика по време на бременността, водене на нормално и патологично раждане, както и на минимално инвазивна гинекология, хирургична корекция на свличания на женски полови органи и на урогинекология. Към специализацията ми спадат и всички доброкочествени и злокачествени заболявания на гърдите, както и оперативната им корекция и лечение.

Взех специалност акушерство и гинекология през 2016г. в Йена, Германия

От 2018 до 2020 година бях завеждащ на родилно отделение и родилна зала на една от големите болници в провинцията Северен Рейн –Вестфалия – Klinikum Hochsauerland. Там при доста по – голям обем на нормални раждания,акушерска и гинекологична патология и оперативна дейност успях да надградя от професионална и ръководна гледна точка.

Притежавам сертификати от германската асоциация по ултразвук в медицината – DEGUM- за извършване на диагностика на женски полови органи, фетална морфология, фетална ехокардиография, доплерови изследвания, както и за ултразвук на млечни жлези.

Сертифициран съм и от асоциацията по ендоскопска гинекология AGE и ESGE (European Society for Gynaecological Endoscopy)за извършване на минимално инвазивна диагностична и оперативна дейност – лапароскопия и хистероскопия.

От 2020 година съм част от екипа на Майчин Дом Варна.

На този сайт съм описал повечето от нещата, в които съм се профилирал и с които се занимавам през годините. Описал съм акушерските и гинекологичните състояния накратко, а подхода ми към лечението им не е единствен. Не претендирам за пълнота или че само моя начин е правилен. Целта на сайта е информативна. Да се знае че определени методи и практики съществуват, че не сте сами, и че има кой да ви помогне. Разбира се, за да бъде подхода индивидуален, следва и да се видим на живо. В никакъв случай това не е ръководство за самодиагностика или самолечение.

Благодаря Ви за времето, което отделяте да се информирате от моята страничка.

С уважение,

д-р Мирослав Иванов

Гинекологията е много повече от това „да погледнем с видеозон” или „да направим една цитонамазка”. Добрият акушер-гинеколог проявява разбиране, дава съвет, оказва помощ и подкрепа, използвайки знанията и възможностите на съвременната медицина.